Diumenge 20 de desembrea 20.30 hores – Cinema Zumzeig


SUMMER OF THE SWANS / L’estiu dels cignes

Direcció: Maryam Samadi
Durada: 14 min.
País d’origen: Rojhelat (Est de Kurdistan)
Any: 2019
Gènere: Ficció

El desig de tota la vida d’un jove amb mobilitat reduïda és a punt de fer-se realitat quan els seus amics troben un cigne al costat d’un estany.  Segons la tradició, el cigne ho pot curar tot, i això impulsa al grup d’amics a anar a buscar el seu company i, tots junts, emprendre un viatge per aprofitar aquesta oportunitat única a la vida.


ROJAVA / Oest

Direcció: Emmanuel Temps, Hugo Voisin, Marion Bideplan, Guillaume Montoya, Noumi Thiriet
Durada: 15 min.
País d’origen: Bakur (Nord del Kurdistan)
Any: 2018
Gènere: Animació

Rihan és una jove kurda que és testimoni de la mort del seu pare per les bales del Daesh (ISIS).  Això la porta a donar la vida per la defensa del seu poble i els seus valors.


THE SHEPHERD / El Pastor

Direcció: Brwa Vahapour
Durada: 17 min.
País d’origen: Noruega
Any: 2019
Gènere: Ficció

Mentre condueix cap a un casament, una família kurda colpeja un animal salvatge. El pare, Aram, es veu obligat a decidir si ha de matar l’animal o intentar rescatar-lo. Més tard es fa evident com Aram lluita per trobar un lloc tant al seu nou país com dins la seva pròpia família.


TROUSERS / Pantalons

Direcció: Tahsin Özmen
Durada: 15 min.
País d’origen: Bakur (Nord Kurdistan)
Any: 2019
Gènere: Ficció

Durant la llei de modernització a Turquia, on els homes es veuen obligats a canviar els tratges tradicionals per pantalons i barrets a les ciutats, en un petit poble de l’est de Turquia, a la regió del Kurdistan del Nord, hi ha un home anomenat Dilo que vol anar a la ciutat a comprar un mirall. Dilo no havia estat mai a la ciutat i al seu poble només hi ha un pantaló i un barret que els veïns del poble utilitzen per fer els seus viatges a la ciutat. Dilo decideix demanar permís a l’alcalde per anar a la ciutat.Tot i això, resulta que la roba moderna és massa petita per a ell.

Comments are closed.