17.45 Jinen Mala Me – Dones de casa nostra

Bakur (Kurdistan Nord)

Direcció Rodî Yuzbaşi

Gènere Documental

Any 2021

Producció Acadèmia de Cinema del Pròxim Orient (Ortadogu Sinema Akademisi Dernegi, OSAD), l’Associació d’Investigació i Seguiment de la Migració a Mesopotàmia (Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği), entitat sota el paraigua de la plataforma Göç-Der, i el CIEMEN.

En aquest documental serem companyes del viatge d’asil i refugi de les dones víctimes de la guerra i de la violència. Dona en kurd significa vida, dona significa creativitat. En els orígens de la civilització, la dona produïa, la dona era sagrada, però les dones es van convertir en víctimes. Durant les guerres civils i guerres interestatals, les dones eren botí, eren una branca enfosada de l’arbre. Les dones van ser assasinades, trepitjades, violades i venudes. Van ser posades en venda en mercats com un tros de tela en diferents països. Aquest documental tracta sobre la impenetrabilitat i inaccessibilitat del filferro que s’estén sobre les fronteres dels països i les ferides que causen aquests filferros espinosos en el cor de les dones.

Heu vist alguna vegada a una persona embenar la ferida amb el seu fill? L’única cura per a les dones són ara els seus fills i filles revolucionaris. Aquest documental és el seu documental. 

A la presentació participaran Omer Fidan, coordinador a terreny del projecte TitulArts; Laura Chimini, responsable dels projectes de cooperació del CIEMEN, i Enric Miravitlles Pous, responsable dels projectes de cooperació de Creart.També hi haurà la connexió telemàtica amb Nudem Mihemed, participant en el projecte Càmeres i Drets i protagonista del curtmetratge Nudem.

Valoreu la pel·lícula

Comments are closed.