Divendres 10 de desembre . CC Pati Llimona

18.00 Inauguració VI MCKB: Homenatge a Halil Dağ

“Aquesta és la nostra manera, la nostra actitud i la nostra visió de la vida, és una cosa que ja no regalem després de tot el que hem experimentat…”

Aquestes són les paraules de Halil Uysal, anomenat Halil Dağ per la guerrilla. Segons el moviment d’alliberament kurd, aquest cineasta és “l’estrella que guia el cinema kurd”. Va unir-se a la guerrilla l’any 1995, després de viatjar a Damasc per a conèixer l’escola del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i fer una entrevista a Abdullah Öcalan. L’any 2007, mentre viatjava des del sud de Kurdistan (Başûr) fins a la muntanya Ararat per gravar un documental, va ser assassinat en una acció contra l’exèrcit turc l’1 d’abril de 2008.

Durant la sisena edició de la Mostra Cinema Kurd de Barcelona, volem tenir presents les muntanyes de Başûr, que estan sent atacades per part de l’exèrcit turc amb armes químiques. La inauguració de la Mostra ens aproparà al bressol del Confederalisme Democràtic i la Jineolojî que ara es desenvolupen a Rojava i Bakur, i rendirà homenatge a Halil Dağ, pioner en fer del cinema una arma més contra els sistemes de dominació.

Comments are closed.