Dissabte 19 de desembre, 10.30 hores – Lleialtat Santsenca


L’experiència de Jinwar i la seva clínica, Sîfajin

“Tota forma de vida té mecanismes de cura de la salut. Tot el que existeix a l’univers intenta sobreviure mantenint un balanç, mantenint la salut, que ha de ser protegida constantment a través de diversos mecanismes d’autodefensa, des del camp magnètic de la terra fins als nostres anticossos” – Andrea Wolf Institute, Jineoloji

… Però aquest equilibri ha estat greument pertorbat pel sistema patriarcal que des del seu inici, fa uns 5000 anys, ha anat despullant-nos progressivament dels nostres mecanismes d’autodefensa. Sense això, no hagués estat capaç de sotmetre a la humanitat i a la resta de la natura al nivell de dominació en què vivim immerses, i desconnectar-nos de la vida tal i com ha fet. Això s’exemplifica clarament amb la pandèmia del coronavirus i l’aprofitament empresarial i d’augment del control social, que estan duent a terme estats i lobbies diversos.

Jinwar, el poble de les dones al cor de Rojava,  i la seva clínica, Şîfajin, son una aposta per recuperar aquest balanç, per recuperar la salut. Combatent el patriarcat amb el redescobriment  d’una vida comunitària,  lliure de l’opressió de l’home i reconnectant amb la natura i el respecte cap a ella.

Els seus fonaments son la recuperació dels principis que regien les societats lliures abans de la irrupció del patriarcat , juntament amb l’amor i la força que floreixen de la unió de les dones. Així, brolla una consciència de resistència col·lectiva, que les porta a voler defendre aquesta vida fins i tot amb la pell.Per tot això, Jinwar i  Şîfajin, esdevenen sistemes d’autodefensa.

Comments are closed.